MENU
10x concerten in augustus
30 juli 2013
732 WOORDEN 2 MINUTEN

Ook in augustus zijn er weer allerlei leuke concerten te bezoeken. Muzify tipt deze maand wederom tien concerten. Voor ieder wat wils: verschillende genres, zalen, steden en prijscategorieën.

Donavon Frankenreiter – zaterdag 3 augustus in Paradiso, Amsterdam (€25)

Donavon Frankenreiter is nog niet erg bekend bij het grote publiek. Zonde eigenlijk, want er zullen weinig mensen zijn die zijn hartverwarmende liedjes niet mooi vinden. Hij speelt akoestische gitaar en zingt daarbij lieflijke liedjes met een ietwat rauwe stem. Zijn muziek doet denken aan surfen, strand en kampvuren. Donavon heeft eerder optredens gedaan met Jack Johnson, waar zijn muziek dan ook aan zou kunnen doen denken.

We Were Promised Jetpacks – woensdag 7 augustus in Rotown, Rotterdam (€12)

Indierock is het genre wat deze band speelt: zang met een redelijk stevige partij drum en gitaar. De band komt uit Schotland en gaat inmiddels alweer tien jaar mee. Bekende nummers zijn Quiet Little Voices en It’s Thunder And It’s Lighting. Op de website van Rotown wordt de band omschreven als ‘één van onze favorieten’. Dat belooft wat!

Woven Hand – dinsdag 13 augustus in Patronaat, Haarlem (€21)

David Eugene Edwards is de oprichter van Woven Hand. De muziek kan moeilijk in een hokje geplaatst worden. Zo zijn er invloeden van rock, folk, elektronisch en country. David heeft Woven Hand opgericht als soloproject, naast zijn band 16 Horsepower. De muziek is ietwat duister en de mooie stem van David geeft het een magisch randje.

Merchandise – woensdag 14 augustus in Melkweg, Amsterdam (€11)

Presented by Subbacultcha!, Knekelhuis Disco en Melkweg komt Merchandise naar Amsterdam. Merchandise kan omschreven worden als een mix tussen rock en new wave. Bekende nummers zijn Anxiety’s Door en Time. Verwacht een concert met dromerige, maar alles behalve saaie nummers. Eerder heeft de band opgetreden in Utrecht, wat een succes was.

I Am Kloot – vrijdag 16 augustus in Tivoli, Utrecht (€18)

I Am Kloot werd opgericht in Engeland, in het jaar 1999. Het trio maakt folk-rockmuziek. Soms zijn er akoestische invloeden, dan zijn er weer wat hardere nummers. De stem van leadzanger John Bramwell is apart, wat de muziek bijzonder maakt. De band gaat al flink wat jaren mee en heeft inmiddels meerdere albums gemaakt, waardoor er waarschijnlijk veel bekende nummers voorbij zullen komen. Enkele voorbeelden hiervan zijn The Moon Is A Blind Eye en Proof.

The Pretty Reckless – maandag 19 augustus in Tivoli, Utrecht (€17)

Taylor Momsen zal wellicht een bekend gezicht hebben: ze is naast zangeres ook te zien als Gossip Girl. Naast Taylor bestaat de band uit drie andere leden. Samen maken ze rockmuziek met punkinvloeden. Eerder stond de band in het voorprogramma van grote namen als Guns ‘N’ Roses en Evanescence. Verwacht dan ook een concert met ruige muziek: The Pretty Reckless rockt!

The Hackensaw Boys – zondag 25 augustus in Tivoli, Utrecht (€14)

The Hackensaw Boys bestaat uit zes bandleden, afkomstig uit Virginia. Genres zijn folk en country. De band maakt vrolijke, opgewekte muziek. De bandleden zijn creatief: er worden allerlei verschillende instrumenten bespeeld. Denk aan banjo, viool en contrabas. Het moet een feest zijn om The Hackensaw Boys live te zien, omdat het onmogelijk is om stil te blijven staan bij zulke opgewekte muziek.

Alborosie – dinsdag 27 augustus in Paard van Troje, Den Haag (€25)

Voor iedereen die naar reggae luistert, zal Alborosie geen onbekende naam zijn. De artiest is geboren op Sicilië, maar is later verhuisd naar reggae-eiland Jamaica. Met zijn lange rasta haar hoort hij daar dan ook helemaal  thuis. Bekende nummers van Alborosie zijn Kingston Town en Herbalist. Verwacht een relaxte show met ontspannen muziek.

Ducktails – dinsdag 27 augustus in Paradiso, Amsterdam (€9) en woensdag 28 augustus in Rotown, Rotterdam (€8)

Ducktails kan omschreven worden als dromerige indie. Synthesizers maken dat de muziek een jaren ’80 uitstraling heeft, maar dan in een modern jasje gestoken. Ducktails is een soloproject van Matthew Mondanile, die ook lid is van de band Real Estate. Ducktails werkt met veel artiesten samen, waaronder Cults en Outer Limitz. De muziek zal het hart van menig indie-liefhebbers sneller laten kloppen, door de vrolijke melodieën en dansbare gitaarlijnen.

Strand Of Oaks + William Tyler + Phil Cook – donderdag 29 augustus in Ekko, Utrecht (€10)

Eerder stond Strand Of Oaks in het voorprogramma van Woven Hand, die deze maand ook een optreden geeft in Nederland (Patronaat, 13 augustus). Dit maal staat Strand Of Oaks op de planken met William Tyler en Phil Cook. Verwacht een avond met singer-songwriters, die folkmuziek maken. Deze avond zal draaien om mooi en voornamelijk akoestisch gitaarspel met magistrale stemgeluiden.

Bronnen foto’s: ClashLe Figaro

Tweet Share
Geschreven door
Anna

Als student Communicatie- en informatiewetenschappen leidt Anna het leven op kamers in Utrecht. Haar muzieksmaak varieert van indie tot techno, waarbij ze vele feestjes en festivals afgaat. Haar grootste hobby ...